Enhver husejer ønsker at sikre, at deres hjem og haven ser fabelagtig ud. Til dette sikrer de, at deres hjem og haven er godt vedligeholdt og også bruger accentstykker til at dekorere rummet.

Temaer

De accentstykker, der er valgt for at fremhæve og dekorere hjemmet og haven, skal have samme tema som det generelle design af huset og haven. For eksempel skal hjem og haver designet i moderne stilarter have accentstykker og indretning, der er stiliserede og moderne. De anvendte møbler og møbler skal også matche det samme tema. På den anden side skal et hjem, der er designet til at ligne et rustikt bondegård eller et sommerhus ved havet, bruge indretningsprodukter fra hjemmet og haven, der afspejler dette tema.

Individuelle værelser

Bortset fra at bruge hus- og haveindretningsgenstande, der afspejler husets og havenes generelle stil og tema, skal de enkelte værelser have accentstykker, der afspejler rummets funktion eller give et samlet dekorationstema. For eksempel kan køkkener i et moderne indrettet hjem bruge krom- eller stålstiliserede redskaber som indretningsartikler, mens en stue ved havet ved stuen kan bruge bogstøtter og andre indretningsartikler lavet af drivved eller muslingeskaller.

På den anden side skal indretningsartikler til et soveværelse være mere beroligende og fremkalde afslapning. Derudover kan soveværelsesindretning være mere lunefuld og eksperimentel, da de kun har brug for at tilfredsstille personlig smag og ikke er beregnet til offentlig visning.

Samtalestartere og interesser

Afhængigt af det generelle formål med rummet såvel som stilen i hjemmet eller haven kan indretningsartikler også bruges som samtale startere eller til at indikere beboernes interesser. For eksempel kan håndlavet, rustik haveindretning som fuglehuse bruges til at indikere en præference for genbrug eller en kærlighed til naturen. De kan også give fremragende samtale startere eller interessepunkter, når gæsterne bliver underholdt.

Budgetter

Mens de, der har råd til det, kan vælge dyre indretningsgenstande for at give deres hjem et individuelt og unikt udseende, kan andre vælge håndlavede og håndværksgenstande, der er billigere at sammensætte et specielt udseende til deres hjem og have. Dette kan gøres ved at blande et specielt tema med individuelle ideer og farveskemaer. Man kan også gradvist forbedre udseendet af et værelse eller en have ved at beslutte det grundlæggende tema og holde øje med de ideelle indretningsstykker, der vil
supplere det.